MEET THE BAND


Hier mocht iedereen eenmalig z'n hart luchten:

 

 

Emmie van Stijn

Vocals

Zingen heb ik altijd en overal gedaan. Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik de zangmicrofoon voor mijn rekening genomen bij Petrol en samen hebben we ondertussen al veel nummers geschreven en opgetreden.

 

Ik heb een brede smaak in muziek, maar mijn voorbeelden zijn o.a. Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Chaka Khan en Maria Mendes. 

 

Met onze muziek wil ik ons publiek raken en ik wil de mensen een leuke, gezellige ochtend/middag/avond bieden. 

De positieve, enthousiaste en lieve reacties die ik heb mogen horen, geven mij dan ook het gevoel op de goede weg te zijn :)


Daan van der Vliet

A.K.A. The Hobbit

Dit persoonlijke bericht is onder constructie..

 

Mensen die ik cool vind? 

John Mayer, Selah Sue, Alter Bridge, Tommy Emmanuel, Snarky Puppy, RHCP, Slash, and the list goes on..

 


Richard Breevaart

Keys to succes

Vroeger moest ik van mijn ouders op pianoles. Dat vond ik stom. Na een paar jaar was ik er helemaal klaar mee en ben ik gestopt. Toen begon ik me steeds leger te voelen en heb ik het na een jaar toch weer opgepakt. 

Ik ben echt het afvalputje wat betreft muzieksmaak. Van top 40 tot jazz en van urban tot house. De muzieklijst op mijn telefoon is daardoor echt een bijeengeraapt zooitje van alles wat ik leuk vind.

Maarja, als het maar lekker klinkt, toch? Met die insteek schrijf ik ook tracks voor Petrol en de rest vindt het soms nog leuk ook, en dat is toch mooi meegenomen.


Luc van Leeuwen

Bass

 Ik heb een baard en ik speel bas.

Dit was niet altijd het geval. Mijn muzikale carrière is begonnen op mijn achtste, toen ik nog geen baard had, ik heb toen een gitaar gehad en heb ik een jaar of anderhalf op gitaarles gezeten. Uiteindelijk heb ik de gitaar naast mij neergelegd en heb ik een aantal jaar geen muziek gemaakt waarna ik op een muziekvereniging ben begonnen met trompet spelen.

 

Binnen deze vereniging ben ik na verloop van tijd van trompet over gegaan naar het bespelen van een baritone-bugle, en later een contra-bugle. Van hieruit is mijn interesse in de lage registers van de muziek gegroeid en uiteindelijk heb ik op mijn 15e vanuit een fascinatie voor bassisten als o.a. Flea en Marcus Miller een bas gekocht. Sindsdien heb ik geprobeerd mij te verdiepen in zo veel mogelijk verschillende muziekstijlen, van speelse subtiele baslijntjes in funky-jazz tot stevige strakke baspartijen in rock en hardrock en zo veel mogelijk er tussenin.

 

Inmiddels heb ik dus een baard en mag ik bij Petrol mijn eigen baslijntjes schrijven. Bij het maken van baspartijen probeer ik ook weer elementen uit veel verschillende muziekstijlen toe te passen, om een zo gevarieerd mogelijk spel te krijgen. Centraal staat voor mij het maken van baslijnen die op zichzelf interessant genoeg zijn en een goede groove kunnen vormen met de drums van Sticks, maar toch open genoeg zijn om de zang, gitaar en toetsen alle ruimte te geven om hun eigen ding te kunnen doen.


Daan Wijnhorst

A.K.A. Stix

Ik ben twaalf, heb een veel te kleine baard in verhouding met Luc en houd inmiddels al bijna een jaartje de stokken in m'n handen bij Petrol. Geen seconde spijt van gehad, wel van deze foto. Kijk dan man, vet lang haar, echt niet cool ofzo